Smart energiomställning med solenergi

Förnybar, trygg och framtidssäkrad elförsörjning med energi från solen – för alla typer av hus och fastigheter

Solceller

Framtidssäkrad energi för din fastighet

Idag kan vi ta vara på energin i solens strålar på olika sätt. För oss i Sverige är solceller det mest relevanta. Solceller ger ekonomisk, helt förnybar el och är ett lika enkelt som framtidssäkrat sätt att ställa om din energiförbrukning för att minska ditt klimatavtryck.

Solceller för svenska tak

Solivo har hjälpt fler än 1000 fastighetsägare med plånbokssmart energiomställning

Solcellernas många ändamål

Omvandlar solstrålar till el

De svarta panelerna blir allt vanligare, på alla typer av svenska tak. Bakom skalet gömmer sig modern, snillrik och driftsäker teknik som tar tillvara solens strålar och omvandlar dem till el i uttaget.

Plattorna består av lager av kisel, behandlade för att producera el när de träffas av solljusets fotoner. Dessa fotoner frigör nämligen elektroner inuti kislet, vilket skapar ström. Solcellerna genererar likström som omvandlas till växelström i växelriktare så att den kan användas som hushållsel och driva allt från lampor och datorer till laddboxar och tvättmaskiner.

En helt förnybar energikälla

Varje dag tillför solen 10 000 gånger mer energi än vad vi människor använder

Så funkar solceller

Förnybar el för dina behov

Oavsett om du har en villa, sommarstuga, industrilokal, hyreshus eller är en bostadsrättsförening är solceller rätt väg till smart energiomställning. Solceller passar på de allra flesta tak och många solcellsägare sänker sina energikostnader rejält. Det innebär att återbetalningstiden på en investering i solceller är kort – och livslängden på installationen är betydligt längre än återbetalningstiden. Det innebär att du får billig energi direkt, och på sikt sjunker din kostnad ännu mer. Många solcellsägare får ingen elräkning alls.

Nyckelfärdiga solenergisystem

Ett komplett system för energiomställning med Solivo

Med oss får du ett komplett nyckelfärdigt solcellssystem från marknadens bästa tillverkare med tillbehör och kringutrustning anpassat för just ditt tak och dina behov, projekterat och installerat av erfarna fackmän.

Är du redo att starta din energiomställning?