Solceller för företag och smart energiomställning

Klimat- och framtidssäkra din elförsörjning – och sänk din energikostnad

Fånga solenergin med Solivo

Solceller för din verksamhet och ditt tak

Solceller ger verksamheten hållbar energi med fördelaktig kostnadsprofil – ju högre elpris desto högre blir avkastningen. Med oss på Solivo får du komplett installation av solceller anpassade efter just ditt tak och din verksamhets behov. Vi är med dig hela vägen från första idé till installation och driftsättning. Låt outnyttjad yta på taket bli hem till en värdeskapande investering som stärker verksamhetens hållbarhetsprofil

Vår process

Skaffa solceller med Solivo – en trygg process i fem steg

Steg 1

Platsbesök

Vi hälsar på och lyssnar på dina och verksamhetens behov och undersöker fastighetens förutsättningar. Du ska känna dig trygg i din kontakt med oss och i din investering – därför jobbar vi med tydlig information, kommunikation och utbildning. Vi lägger också extra tid och omtanke i projektets början. Vår erfarenhet är att risken för fel i installationen och slutleveransen minimeras då.

Steg 2

Offert

Efter beräkningar och projektering presenterar vi förslag på nyckelfärdig anläggning genom en tydlig offert med fast pris. När du accepterat offerten söker vi installationsmedgivande hos din nätägare och leder hela projektet.

Steg 3

Installation

Materialet levereras av fraktbolag till din fastighet och våra välutbildade montörer installerar och driftsätter din anläggning. I samband med detta hjälper vi dig igång med övervakning av anläggningen i din smartphone eller dator.

Steg 4

Färdiganmälan

Vi färdiganmäler installationen till nätägaren som efter godkännande ger startbesked av din anläggning. Eventuellt behöver fastighetens elmätare bytas av nätägaren i samband med detta.

Steg 5

Support

Vi finns tillgängliga och hjälper dig gärna med eventuella frågor eller support kring din anläggning.

FAQ

Vanliga frågor och svar om solceller till företag, fastighet och industri

Kan jag ha solceller fast mitt tak inte riktar sig mot söder?

Ja, absolut! Ofta kan andra riktningar såsom till exempel öst/väst ge en fin produktionskurva över hela dagen.

Måste jag byta taket innan?

Vi gör en översyn av ditt tak vid vårt platsbesök. Om taket är för dåligt kan vi i regel hjälpa dig med offert på takomläggning. Vet du med dig att det börjar bli dags att byta taket kan det vara smart att samordna detta med monteringen av solcellerna.

Kan man sätta solceller på alla taktyper?

Det går bra att montera solceller på de allra flesta takmaterial. Det finns underkonstruktioner som är mer lämpade för speciella ytskikt såsom till exempel PVC eller annat tätskikt.

Behöver man bygglov?

På större industritak är det ganska vanligt med svagt upplutade paneler. Det kan betyda att en bygganmälan eller till och med bygglov kan behövas. Det är därför klokt att kontrollera vad som gäller i just din kommun.

Vilket underhåll kräver solceller?

En solcellsanläggning är i det närmaste underhållsfri. Det är dock viktigt att planera in tillgänglighet för servicearbeten på taket för inspektion och allmän renhållning eller snöskottning.