Batterier och batterilagring för solceller

Addera turbo till din investering och energiomställning med batterilagring

Batterilagring för alla fastigheter

Effektivisera dina solceller – spara och tjäna pengar

Med batterilagringssystem kompletterar och effektiviserar du din solcellsanläggning. Du kan enkelt lagra ditt överskott till senare användning – eller sälja det till nätet. Och du kan också tjäna pengar på att upplåta, hyra ut, din lagringskapacitet till nätaktörer. Genom skatteavdraget för grön teknik har du dessutom möjlighet att dra av 50 % av kostnaden för batteriet.

Var vill du ha din batterilagring?

Hitta rätt batterilagring anpassat för ditt system och behov

Så funkar batterilagring

Batterier och solceller är bästa kompisar

Med batterier kopplade till dina solceller förbättrar du ditt energiutnyttjande och ökar din självförsörjning. Istället för att sälja din överproduktion kan du lagra den, och använda den när solen gått ner, när både din förbrukning och elpriserna är högre.

Principen med batteriet är enkel, det fungerar precis som andra uppladdningsbara batterier. Du tillför energi från solcellerna som lagras i batteriet och kan tas ut och användas vid senare tillfälle. Batterier passar till solcellssystem av alla typer och storlekar – från det lilla fritidshuset till den stora industrilokalen.

För dig som inte har eller tänker skaffa solceller i nuläget kan batterier vara ett bra sätt att handla med energi; att köpa när energin är billig, lagra den, och sälja den tillbaka till nätet när energin är dyrare.

Med skatteavdraget för grön teknik har du möjlighet att dra av 50 % av kostnaden för batteriet

Smart investering

Spara och tjäna pengar

Förutom att du själv kan använda den lagrade energin när du bäst behöver den och kan sälja din lagrade överskottsel till nätet har batterier numera fler användningsområden. Det handlar om att du som batteriägare kan upplåta, hyra ut, din lagringskapacitet för att förbättra förutsättningarna för elnätsägaren och hjälpa till att stabilisera elnätet. Att upplåta din kapacitet gynnar alltså både dig, nätägaren och samhället i stort. En win-win-win-situation!

Vi berättar gärna mer