TJÄNA PENGAR
MED CHECKWATT

Alla våra batterier går att ansluta till Checkwatts tjänster

Tjäna pengar på ditt batteri
– ANSLUT DET TILL CHECKWATT

För att säkerställa ett stabilt och balanserat elnät handlar statliga Svenska kraftnät upp olika stödtjänster från olika aktörer. Checkwatts virtuella kraftverk Currently levererar flera av dessa stödtjänster. Privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kan hyra ut sitt batteri till Currently – och tjäna pengar. Som Checkwatts samarbetspartner hjälper vi på Solivo på hela resan.  

DITT BATTERI – EN DEL AV ETT VIRTUELLT KRAFTVERK

Currently samlar kapaciteten från batterier och andra resurser som vindkraftverk och elbilsladdare – och gör den tillgänglig för Svenska kraftnät. När du tillgängliggör din lagrade kapacitet genom Currently får du betalt – samtidigt som du stöttar elnätets stabilitet och tillförlitlighet. En win-win-situation som gynnar både din plånbok och samhället.  

EN HÖGAVKASTANDE INVESTERING – HEMMA HOS DIG

Med dagens och morgondagens elpriser är ett batteri anslutet till Currently en högavkastande investering. Nyfiken? Gör en intresseanmälan!

HUR MYCKET KAN MAN TJÄNA
MED CHECKWATT

Storleken på din ersättning beror på hur mycket kapacitet du upplåter via Currently – alltså hur stort ditt batteri är. Ersättningsnivåerna är rörliga och följer marknaden. De kommer därför sannolikt gå både upp och ner.

Ersättningsnivåerna mellan 2020–2022 gav en avkastning på cirka 40 % på investerat kapital. Sedan dess har elpriserna stigit och just nu, hösten 2023, kan din avkastning nå ända upp till 80 % av din investering. Det innebär att större delen av din investering i ett batteri är betald redan första året.

KÖP DITT BATTERI AV OSS

Vi erbjuder ett komplett utbud batterier för stora och små fastigheter – hitta ditt här.

KOM IGÅNG MED CHECKWATT – VI HJÄLPER DIG

Oavsett om din fastighet är en vanlig familjevilla, ett lantbruk, industrilokal eller flerfamiljshus har vi batterilösningen för dig med modeller från 10 kW till 600 kW. Vi på Solivo är en av få samarbetspartners till Checkwatt och hjälper dig i hela processen. Processen i sig är enkel – både för dig som redan har ett batteri och dig som väljer att installera ett nytt. Alla våra batterilösningar är skalbara och kan kompletteras med fler batterimoduler efterhand.

STEG 1

HITTA RÄTT BATERI FÖR DINA BEHOV

För dig som inte har batteri idag hittar vi gemensamt en lösning som passar dig och ditt hus och eventuell solcellsanläggning. Ska du installera solceller? Här hittar du mer information om varför ett batteri är en bra investering.

STEG 2

INSTALLATION

Vi installerar ditt batteri tillsammans med en utrustning från Checkwatt. Vi skriver också avtal med dig om att använda Checkwatt. 

STEG 3

ANSLUTNING TILL CHECKWATT

Vi anmäler till Checkwatt att din anläggning är redo att kopplas upp mot Currently. Checkwatt aktiverar tjänsten och ditt batteri kan nu användas av Svenska kraftnät för att stötta elnätet

STEG 4

UTBETALNING

Efter ungefär 45 dagar får du din första utbetalning från Svenska kraftnät. 

Låt Elliot hjälpa dig!

Hör av dig till oss    Vad vill du ha hjälp med?