';

Takföretaget som blev fullbokad solcellsinstallatör

Guide
2021-01-29

Denna artikel här hämtad från Solelgrossisten. Du kan läsa artikeln i sin helhet här:

https://www.solelgrossisten.se/blog/post/takforetaget-som-blev-fullbokad-solelsinstallator-copy

Solivo i Jönköping är en av Solelgrossistens snabbast växande kunder – med en intressant historia. På mindre än ett år har man gått från att bilda bolag till att vara en huvudleverantör till stora byggare. En berättelse som kan inspirera.

Västra Götalands Tak är ett takföretag med säte i Jönköping. Under åren fick man allt fler förfrågningar om att montera solpaneler i samband med takbyten. Peter Wik som arbetat med företagets försäljning och marknadsföring i många år fick frågan om han ville dra igång en solelssatsning – och det ville han.

– Den 1 februari i år bestämde vi oss och den första mars var vi igång, skrattar Peter.

Redan från början hade man en klar plan: Man skulle ha den bästa personalen och de bästa produkterna.

– Vi har valt att investera i kompetent och engagerad personal. Vi anställde två erfarna snickare och det har slagit väldigt väl ut. Dom lägger ned mycket känsla och tid på att det inte bara ska bli riktigt monterat utan även se snyggt ut – ofta med dold kabeldragning bakom fasad eller liknande.  De är dessutom certifierade på olika takmaterial och tätskikt.

-De flesta nya kunder kommer in via rekommendationer från grannar och vänner och det är ju förstås ett gott betyg som vi är stolta över.

Smidigt och tryggt att lägga om taket samtidigt som solcellerna installeras

– Solelgrossisten blev vår leverantör av produkter av ett par skäl. Eftersom vi var helt nya så var vi inte på det klara med olika varumärken och självklart saknade vi en del kunskap. Vi ville ha en leverantör som var beredda att investera tid i oss och det har man verkligen gjort. Micke har varit en helt ovärderlig resurs.

Tillsammans med denna resurs har man skapat ett vinnande koncept.

– Vi har satsat på att bygga bra system för att hantera hela processen. Det är ett väloljat maskineri som gett snabbt resultat.

Det har rullat på bra för Solivo ända sedan starten.

–Vi har haft full beläggning sedan första dagen. Många privatkunder passar på att samtidigt byta tak

Installationen på bilden är från företagets första större företagsjobb. En installation på 73 kW hos Nordic Aircraft i Borghamn. 220 st 330 watts paneler från Futura Sun har monterats på Novotegra montageställning och kopplats till en Huawei 60 kW växelriktare.

 

Solivo har valt att använda sig av egna elektriker vid installationerna. Det säkerställer kvalitén i alla led – från projektering till montering och slutligen inkoppling på nätet.

Samtidigt som elektrikern alltid är snabbt ut på plats efter monteringen av solcellerna – det uppskattas alltid av kunderna med snabba åtaganden säger Solivos elektriker Donni Andersson.

 

Snygga och prydliga installationer är en del av Solivos affärsidé.

 

Vi berättar gärna mer!